Duurzaam verbouwen

Wil je je woning duurzaam renoveren? Op onze website willen we consumenten overzichtelijk en samenhangend informeren over de mogelijkheden om all-electric te verbouwen. All-electric betekent dat alle installaties in en aan je woning (die nog zijn aangesloten op het gasnet) worden vervangen door apparaten en systemen op elektriciteit. Dat geldt voor de verwarming, de warmwatervoorziening, maar ook je ventilatie en de manier waarop je kookt. All-electric verbouwen is in onze ogen hét antwoord om Nederland zo snel mogelijk los te koppelen van het gasnet.

Er zijn ook andere duurzame oplossingen om gasloos te verwarmen. Zo kan een pelletkachel (geperste biomassa korrels) of houtkachel worden aangesloten op de bestaande verwarming met waterleidingen en radiatoren of convectoren. Deze oplossingen zijn wel gasloos, maar het is maar de vraag of hetzelfde comfort bereikt kan worden en de energiebron is niet of veel minder duurzaam dan zon, water of wind. Bovendien vergt het vaak ingrijpende en constructieve verbouwingen aan de woning, terwijl een systeem als elektrische verwarming gewoon op de vloer kan worden aangelegd. Daarom focussen wij op all-electric oplossingen.

Wie zijn woning wil renoveren en dat zo duurzaam mogelijk wil doen, heeft in onze ogen meer dan voldoende keus in het aanbod aan bewezen technieken en installaties op basis van elektriciteit. Op dit moment is energieopslag nog een kritische factor. Dit betekent dat het nu nog lastig is om volledig te voorzien in onze eigen energiebehoefte en dat we een aansluiting nodig hebben op het stroomnet om pieken op te vangen. In de kortnabije toekomst zal ook dit worden opgelost en kan uiteindelijk elke woning energieneutraal worden.

Omdat ook de overheid streeft naar een zo duurzaam mogelijke opwekking in de energiecentrales, zal bovendien de elektriciteit die u inkoopt uiteindelijk steeds meer uit zon, wind en water komen en ook goedkoper worden. Als je nu je woning all-electric verbouwt, draag je zelf ook een stukje bij aan een duurzame toekomst voor Nederland.